Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. február 28., kedd

Tojáscsibe


Hozzávalók:
Tojás
szemes bors
őrölt bors

pici mustár
reszelt sajt(füstölttel még pikánsabb)
kevés majonéz
1 db retek
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy hegyes pengéjű késsel cikk-cakk alakban bevágjuk körbe a tojásokat, kicsit feljebb, mint a fele rész. A tojássárgákat nagyon óvatosan kiszedjük belőlük, és egy tálba tesszük. Villával összetörjük, és ízesítjük sóval, őrölt borssal, picike mustárral, majonézzel, megbolondítjuk kevés reszelt sajttal.A kész krémmel megpakoljuk a tojásfehérjék alsó felét, kicsit hátracsúsztatva rátesszük a felső részt. A szemes borsból lesz a csibék szeme, a retek piros részéből vagdalva pedig a csőrük. Pár órára érdemes hűtőbe tenni őket, hogy az ízek összeérjenek.


Az ötlet nem sajátom, legalábbis az nem, hogy csibéket varázsoljak a főtt tojásokból. Ám a töltelék már saját szánk íze szerint készült. Nem nagy munka, és feldobja a húsvéti terített asztalt egy tálnyi ennivaló kis csirke a sonka és a sok finomság mellett!:-)

1 megjegyzés: