2012. március 3., szombat

Baconos - gombás harcsafilé tejfölösen


Hozzávalók:
30 dkg harcsafilé
30 dkg csiperke gomba
5 dkg bacon szalonna
1 nagy fej lila hagyma
kevés olaj
2 dl tejföl
ételízesítő
őrölt bors
1 ek. kapor (lehet szárított is)
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lila hagymát, majd a szalonnához adjuk. Ha megpárolódik kicsit, akkor jöhet hozzá az alaposan megmosott és cikkekre vagdalt gomba. Megszórjuk őrölt borssal és ételízesítővel, majd lefedve pároljuk. Kb. egy negyed óra kell neki. Ez az idő elég arra, hogy a halhúst kb. 2x2 cm-es kockákra vagdaljuk. Amikor a gomba puha, hozzátesszük a harcsakockákat is. Megszórjuk a kaporral, és fedő nélkül kb. 5 percig főzzük. Ennyi elég is a halnak. Közben a tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, felöntjük pici vízzel, és az ételhez kanalazzuk. Nagyon óvatosan átkeverjük, hogy a halhúst ne törjük össze. Egyet forralunk rajta, és elkészült. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.



Tegnap nagyon szép gombát vettem, s az első tervem az a tejfölös gomba volt belőle. De aztán a fagyasztóban keresgéltem valamit, és találtam egy adag harcsafilét, ami önmagában már nem sok mindenre lett volna elég. A hűtőben csücsült néhány pohár tejföl, és rátaláltam a csomagnyi füstölt bacon szalonnára is. Pár perc alatt összeállt a fejemben a recept, ma pedig már csak meg kellett valósítani:-) Nokedlit szaggattam hozzá, nagyon finomat ettünk, érdemes kipróbálni.
Persze Bence nem szereti a gombát, de nem kell aggódni érte. A fagyasztóban mindig van sütésre kész pizza előkészítve, így nem maradt éhen Ő sem:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése