Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. március 6., kedd

Bundáskenyér


Hozzávalók:
6 fél szelet kenyér
3 db tojás
bő fél deci tej
ételízesítő
1 tk. pizza fűszerkeverék
pici őrölt bors
1 kk. petrezselyemzöld
+ kevés olaja sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben felteszem melegedni az olajat. Közben a tojásokat a tejjel és a fűszerrel habosra keverem. Belemártogatom alaposan a kenyérszeleteket, és a forró olajba teszem. Közepes lángon mindkét oldalukat megsütöm, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra szedem. Felitatom róla a felesleges olajat, és tányérra téve forró teával kínálom.


Egyszerű, de néha mégis nagyszerű reggeli vagy vacsora. Az elkészítése olyan, mint sok más magyaros konyhában készült ételé, tehát ahány ház, annyi szokás. Nálunk ez a pizzafűszeres változat természetesen Bence miatt honosodott meg, de a férjem is szívesen fogyasztja. Például most is, amikor hallom, hogy miközben írok, Ő a konyhában csörömpöl a reggeli teásbögrével:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése