2012. március 9., péntek

Csirkés-brokkolis tészta



Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
1/2 kg csirkemellfilé
30 dkg orsó tészta
2 dl főzőtejszín
őrölt bors
őrölt kömény
ételízesítő
olaj

Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szedem, és miután jól megmostam, enyhén sós forrásban lévő vízbe teszem. Öt perc bőven elég neki, nagyon hamar megpuhul, és nem jó, ha szétesik. Közben a tésztát a szokásos módon kifőzöm sós-olajos vízben. A csirkemellfilét kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom. Megszórom ételízesítővel, őrölt borssal és köménnyel. Leheletnyi vizet öntök alá, és készre párolom. Hozzáteszem a brokkolit, felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Egy tálban összekeverem a kifőtt tésztával, és máris tálalom.


Ebből a mennyiségből egy jókora adag tészta lett, nem három, de négy-öt embernek is elegendő. A férjem alapból megevett repetával két adagot, és még apósomnak is tudtunk belőle vinni vacsorára. Nagyon szeretem a brokkolit, és úgy gondoltam, hogyha párolva megesszük, ki lehetne találni valami olyan ételt, ahol mint alkotóelem vehetne részt a tálban. Adott volt egy adagnyi csirkemell, és a tejszín is, így pár perc alatt megszületett az ötlet. ...és nagyon finom lett, bátran ajánlom mindenkinek!

3 megjegyzés: