2012. március 31., szombat

Csokis-csokis:-)


Hozzávalók:
25 dkg finom liszt
20 dkg cukor
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
5 dkg margarin (olvasztva)
2,5 dl tej
1 db tojás
10 dkg étcsoki
mazsola és rum aroma ízlés szerint
Elkészítés:
A margarint, a tojást és a cukrot jól kikavarjuk, beleöntjük a tejet, majd hozzászitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. megöntözzük ízlés szerint rum aromával, és egy fél maréknyi mazsolát szórunk bele. A csokit kettétörjük, és öt dekát egy késsel belefaragunk a masszába. Jól összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Míg a sütő bemelegszik, addig a megmaradt fél tábla csokit szintén a kést segítségül hívva rádaraboljuk a tészta tetejére. Közepes lángon úgy sütjük, mint a piskótát, 20-25 perc után megszúrjuk egy fogpiszkálóval, s ha nem tapad rá a massza, akkor elkészült. Kihűlve szeleteljük, porcukorral enyhén megszórjuk.



A férjem éjszakára ment ma dolgozni, és én mindenképpen meg akartam lepni valami finomsággal. Ám az idő már eléggé előre haladt volt, nagy dolgokba nem akartam belevágni. Szétnéztem a polcokon és a hűtőben, s a kutakodás eredménye ez az egyszerű de szerintünk mégis nagyszerű kavart süti lett:-)

1 megjegyzés: