Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. március 20., kedd

Tavaszi zöldséges tészta




Hozzávalók:
25 dkg orsótészta
1-2 szép zsenge cukkini
3-4 szál friss sárgarépa
4-5 szem kelbimbó
1 marék zöldborsó
10 dkg sajt reszelve
ételízesítő
őrölt bors
kevés olaj
só a tészta vizébe
1 ek. petrezselyemlevél
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítom és karikákra vágom, a kelbimbót negyedelem. Kevés olajra dobom őket, megszórom ételízesítővel, kevés vizet öntök alá, és megpárolom. Ha már majdnem puha a répa és a kelbimbó, akkor hozzáteszem a borsót (most még fagyasztottat) majd pár perc múlva a nagyobb kockákra vágott cukkinit. Ezt már nem igazán párolom, szeretem, ha kicsit roppan, amikor ráharapok. Felöntöm a tejszínnel, megszórom kevés őrölt borssal, s ha egyet forr, elzárom a gázt. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát, leszűröm, jól lecsepegtetem, majd egy nagy tálba teszem, és hozzákeverem a zöldséges ragut. Megszórom reszelt sajttal, és már lehet is enni.



Elég sok húst eszünk, amolyan igazi "ragadozó" család vagyunk. Éppen ezért megpróbálok ügyelni arra, hogy elég sok zöldség is kerüljön az ételekbe, és néha egy-egy fogásból "kispórolom" a husit:-) Ilyen volt ez az egytálétel is, ami rendkívül ízletesre sikeredett. Bár mi is lehetett volna rossz benne? A sárgarépát és a borsót nyersen is eszegetjük, a kelbimbó nélkül nehezen tudom elképzelni a húslevest, a cukkininek pedig bevallom, egy jó nagy darabját most is elnassoltam főzés közben:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése