Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. április 3., kedd

Húsvét....Nagy hét....pár nap és beköszönt a tavasz első ünnepe. Bevallom őszintén, hogy nem igazán kedvelem ezt a két napot. De nincs is nagy jelentősége nálunk. Lélekben helyreteszem ilyenkor ugyan magamban a dolgaimat (bár ezt máskor sem felejtem el)de a nagy készülődés, locsolkodás és eszem-iszom nem a mi műfajunk. sem nálunk, sem pedig a férjem családjában nem volt nagy divat, mi sem kívántuk meghonosítani. Általában egyik nap kirándulni megyünk, a másikon hármasban pihenünk itthon. Tavaly Hollóházán, Pálházán jártunk, piknikkosárból ebédeltünk a füzérradványi kastélykertben. Hollóházán megcsodáltuk a porcelán múzeumot, Bence még tányért is festett, amit az égetés után elküldtek postán.
Az idén vasárnap a hegyekbe készülünk ismét, a huták felé vesszük az irányt. Persze most is csomagolok a kosárkába finomságokat. Egy kis sonka, tojás, rántott karaj, fasírt helyet kap benne, csak úgy mint egy adag sajtos pogácsa, és néhány finom diós kosárka.
Mivel aznap éjszakás lesz a párom a hétfő jórészt a pihenésről szól. Legalábbis nekik:-)) Mert én gondolom a délelőttöt a konyhában töltöm majd, valami frissen sültet fogok készíteni Bence kedvenc hawai-salátája mellé, amibe persze most finom füstölt sonka kerül a gépsonka helyett.
S bár nem várunk vendégeket, az otthon melegét még szebbé teszi néhány saját készítésű szalvétachnikázott tojás, vagy a papírból kivágott-összeállított díszek..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése