2012. április 1., vasárnap

Mediterrán gombás csirke



Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb kettévágva
40 dkg gomba(vagy amennyi a hús köré fér a tepsibe)
mediterrán fűszerkeverék(én sajátot készítettem, lent megtalálod, mi minden van benne, de készen is kapható ilyen az üzletekben)
10 dkg sajt reszelve
Elkészítés:
A kettévágott és megmosott csirkecombokat jól megtörölgetem egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukon alaposan beszórom a fűszerkeverékkel. Tepsibe rendezgetem, és köré szórom a gombát, amire szintén hintek a keverékből. Öntök alá egy kevés vizet(nem kell túl sok, mert a gomba is enged jócskán nedvességet)lefóliázom és egy órán át hagyom párolódni közepes lángon. Ennyi idő elég neki, hogy a hús teljesen átpuhuljon. Leveszem a fóliát, beborítom sajttal a húst és visszatolom a sütőbe, hogy ráolvadjon.


Amikor Bence megneszelte, mi lesz ma az ebéd, felsóhajtott: Megint a Toszkán könyveid hatása..:-)) Na igen! Lássuk be, magával ragadott egy kicsit ez a világ, s őszintén hiszem, előző életemben gyakran megfordultam ott, azért ez a különös vonzódás. De azért az ebéd ellen úgy összességében a fiatal úrnak sincs kifogása, s bár a gombát nem fogja a tányérjára szedni, de azért nem marad éhen. Héjában főzött, majd olajban átsütött krumpli és vegyes zöldségköret jár a húshoz. A fűszerezése annyiban érdekes, hogy magam kutyultam össze a mediterrán ízeket. Persze nem saját kútfőből, hanem egy fűszeres oldalon megnéztem, mi mindent tesznek a méregdrágán árult keverékeikbe:-)
Szóval a Timi féle mediterrán fűszerkeverék hozzávalói (a mennyiség ízlés szerint lett adagolva, a szárított fűszernövényekből mindig azonos adagot tettem)
fehér bors, curry, fokhagymapor, rozmaring, oreganó, szárított citromhéj, kurkuma, őrölt kömény és kevés só

3 megjegyzés:

  1. Játékra hívlak nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet Timi!A Toszkán világ engem is magával ragad mindig, bár még sosem jártam arra, de talán egyszer.:-)

    VálaszTörlés
  3. Üdvözöllek az olvasóim között! Remélem tényleg eljutunk oda! Addig is míg itthon vagyunk, jelentkeztem én is a blogodhoz:-))

    VálaszTörlés