2012. április 4., szerda

Sajtos pogácsa


Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 ek. tejföl
1 ek. só
1+1 db tojás
15 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, beletesszük a tejfölt és az egyik tojást, valamint a sajtból 10 dkg-ot reszelve. Jól összedolgozzuk, majd fóliába tekerve egy órát pihentetjük a hűtőben. Lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét mevagdossuk, majd lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.



Nagyon finom pogácsa, már nem először sütöm. Csak most éppen a tetejére nem jutott sajt:-)), a hűtőben csak bő 10 dkg-nyi csücsült, ami a tésztába kellett. Na de garantáltan így sem fog ránk száradni, főleg, hogy a férjem melóba megy, lesz mit magával vinni az éjszakás műszakba:-)

1 megjegyzés: