Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. április 21., szombat

Tavaszi karalábáleves

Hozzávalók:
1-2 zsenge karalábé
1 csapott evőkanál rizs személyenként (ízlés dolgai, aki többet szeretne bele, az mérje bővebben)
2 db leveskocka
kevés olaj
őrölt bors
vágott petrezselyemzöld
1-1,5 dl tej
1 pici darab zöldpaprika
ételízesítő
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, majd lehetőleg egyforma kockákra felvágjuk. Egy lábosba tesszük a paprika darabbal együtt, kevés olajat öntünk hozzá, megszórjuk ételízesítővel, és megloccsintva egy kis vízzel feltesszük párolódni.  Ha a karalábé félig megpuhult, akkor felengedjük annyi vízzel, hogy elég legyen levesnek(és kb. 7 dl-ert tettem hozzá)beletesszük a kimért és megmosott rizst, a leveskockát, és hagyjuk főni, míg a rizs megpuhul. Felöntjük a tejjel, egyet forralunk rajta és elzárjuk alatta a gázt. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és tálaljuk.


A tavaszi levesek közül messze viszi nálam a pálmát. Nagyon szeretem azt a különleges ízt, amit a kis darab paprika kölcsönöz neki. Könnyű leves, egyáltalán nem terheli meg a gyomrot. Ma brassóit készítettem mellé második fogásnak, tökéletes ebéd volt.

2 megjegyzés: