2012. április 29., vasárnap

Tepsis csirke krumplival, lila hagymával és fokhagymával megágyazva

 Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (kettévágva  a forgónál)
1 kg krumpli
3-4 gerezd fokhgyma
1-2 fej lila hagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
Elkészítés:
a krumplit meghámozom, és lehetőleg egyforma karikákra vagdalom. Beteszem a tepsibe, megszórom ételízesítővel és összeforgatom. Erre pakolom a befűszerezett csirkecomb darabokat, majd elszórom köztük a felcikkezett lila hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kevés vizet öntök alá (kb 1,5 dl) és fóliával letakarva előmelegített sütőbe tolom egy jó órára. Utána leveszem a fóliát, és addig hagyom még sülni, míg szép színt nem kap a hús.



Gyorsan összedobható egytál étel. Laktató, komplett vasárnapi ebéd lett belőle most is, kiegészítve egy adag finom kapros-tejfölös uborka salátával. Olyan jó, hogy ezeknek a zöldféléknek is lassan itt van az ideje. Az uborka  a zöldségestől volt még ugyan, de a kapor a konyhaablakom párkányának kínálatából való. Ott nevelem a jövő zöldségeit is, ott sorakoznak a paradicsom és paprika palánták, a kelbimbó kezdemények, a citromfű, a levélpetrezselyem, és egy fagyis dobozban Bencének újhagyma:-)))
Még annyit akartam írni, hogy a fokhagymát én nem szoktam megtisztítani, hártyájával együtt dobom a tepsibe. Imádom, amikor sütés után a villával kinyomkodhatom a héj alól az illatos krémet.

3 megjegyzés:

  1. Timi Jól néz ki...nálunk is kedvenc "étek" azzal a különbséggel, hogy én a krumplit hasábra vágom...bár a mondás szerint a forma is változtathat az ízeken...legközelebb TIMIS lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van úgy kedves Mara, hogy én is hasábokra vágom. De ez a krumpli amolyan salátakrumpli féle volt, hosszúkás-hengeres, így célszerűbbnek láttam karikázni:-)))Na nem mintha a fiúk nagyon nézegették volna, milyen alakzatot pakolnak a szájukba:-))))

      Törlés
  2. Köszönöm a megtisztelő felkérést! Üzenetemet elküldtem nektek:-)
    Szép napot! Timi

    VálaszTörlés