2012. április 12., csütörtök

Tojásos sonkakrém


Hozzávalók:
főtt sonka
tojás
mustár
margarin
pici majonéz
őrölt bors
lila hagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd megtisztítjuk. A sonkával és a hagymával együtt ledaráljuk, vagy kézzel nagyon apró kockákra összevagdaljuk. Egy tálba tesszük, és ízlés szerint teszünk hozzá mustárt, őrölt borsot, vágott petrezselyemzöldet. A margarinból és a majonézből annyi kell, hogy jól kenhető krémmé tudjuk összedolgozni. Nem árt, ha egy jó órára lefedve betesszük a hűtőbe, hogy az ízek egymásra hangolódjanak:-)


Már igazán nem tudtam, mit is kínálhatnék vacsorára, amikor még mindig lapul sonka a hűtőben, de a hagyományos módon már senkinek nem kell. Egy gyönyörű nagy epret rágcsálva eszembe jutott, hogy tavaly pont ilyen problémától szenvedtem(:-)), és akkor egy fincsi krémet készítettem. Így most ismét nekiveselkedtem, és húsz perc alatt mindennel meg is voltam. Pirítósra kenve pedig a férjecském és a fiacskám nem győzték dicsérni az alkotásomat.
Pontos mennyiséget nem írtam semmiből, mert ez az otthon lévő alapanyagok súlyától, és persze a család étvágyától, ízlésétől függ.

4 megjegyzés:

  1. Kérlek nézz be hozzám, van valami számodra : http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/04/sokoldalusag-dij.html :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi:-) Tudod, muszáj kreatívnak lenni:-)))

    VálaszTörlés