Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. április 18., szerda

Zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók:
45 dkg (1 csomag)  brokkoli mix (sárgarépa, karfiol, brokkoli)
1,5 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)
1 db tojás
2 teáskanál vágott petrezselyemzöld
ételízesítő
búzadara (kb. 2 ek)
Elkészítés:
A fagyasztott zöldségkeveréket egy lábosba teszem, és kevés húsleves alaplevet ráöntve jó fél puhára párolom. Közben a tojást felverem kicsit egy villával, szórok bele kevés ételízesítőt, valamint vágott petrezselyemzöldet, és annyi búzadarát, hogy a masszából grízgaluskákat tudjak majd szaggatni.
Ha a zöldség már jó, akkor felöntöm a többi lével, visszateszem a tűzre, s mikor gyöngyözni kezd, egy teáskanállal beleszaggatom a galuskákat. Lefedem, és hagyom, hogy a búzadara megduzzadhasson, a galuskák szépen megfőjenek. Ez idő alatt a zöldségek is puhulnak még.
Amikor már belemegy a villa a galuskába, elzárom a gázt, és a  maradék petrezselyemzöldet a leves tetejére szórom.


Tegnapról maradt húsleves, de már se zöldség, se főtt hús nem volt benne. A fagyasztóban általában mindig van itthon ilyen brokkolis mixem, nagyon szeretem levesnek, köretnek egyaránt. Így most csak elővettem, és ebből lesz a mai leves:-)
Arra érdemes odafigyelni, hogy a zöldségek tényleg ne főjenek szét, tehát előpárolásnak  pár perc elegendő. És azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a grízgaluska még az elzárt leves gőzében is fog puhulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése