Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 17., csütörtök

Bagett

Hozzávalók:
40  dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
1 ek. olaj
2,5 dl tej
0,5 dl langyos víz
2 tk. só
Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Ha van kenyérsütőnk, az lényegesen megkönnyíti a dolgunkat, hiszen csak be kell pakolni szép sorban mindent, és dagasztás-kelesztés programon a gép elvégzi a dolgok nehezét. Ha túl lágynak találnánk a tésztát, lehet még hozzádolgozni 5 dekányi lisztet. Utána lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Attól függ mekkorákra, hogy milyen nagyságú bagetteket akarunk készíteni. Ebből az adagból a hivatalos leírás szerint nyolc darab jön ki. A négyzetek két szélét behajtjuk, aztán felcsavarjuk mint a bejglit és sütőlapra tesszük. Pihentetjük fél órát, aztán megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, és előmelegített sütőben közepes lángon a kívánt színűre sütjük.


Bevallom őszintén, nem tudom igazán, kitől "örököltem" meg ezt a receptet, ezért már most elnézést kérek! a receptfüzetembe kiírtam pár hete, hónapja, de azt nem jegyeztem meg, ki az, aki előttem sütötte és közzé tette a leírást.
Ma délelőtt végre én is hozzáláttam a valóra váltáshoz. Könnyű tésztájú nagyon finom bagettek lettek belőle. Öröm lesz belőlük holnap tízóraira szendvicset készíteni:-)

4 megjegyzés:

  1. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm ezt az elismerést!

    VálaszTörlés