Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 1., kedd

Bakonyi sertésfalatok

Hozzávalók:
60 dkg seréscomb
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
1 kisebb paradicsom
30 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dl fehér bor (én furmintot használtam)
ételízesítő
őrölt bors
olaj
pici liszt
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst nagyobb kockákra vagdaltam, majd kevés forró olajon hirtelen átsütöttem, hogy egy kérget kapjon.  Kiszedtem egy tányérba, és a visszamaradt olajra rádobtam az időközben finomra vágott hagymát és fokhagymát. Aranysárgára pirítottam, majd hozzáadtam a felkockázott paprikát és paradicsomot. Pici sót szórtam rá, és hagytam, hogy pár percig párolódjon az alap. Ekkor visszatettem bele a húskockákat, felöntöttem a borral, megszórtam ételízesítővel és őrölt borssal, majd hagytam, hogy fedő alatta  hús átpárolódhasson. Közben megmostam és negyedekre vágtam a gombát. Amikor a hús már majdnem készen volt, hozzáadtam, és hagytam, hogy kicsit együtt főjenek. A gombának nem kell sok idő. Ezalatt kikevertem a tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel, és behabartam vele a tokányt. Elkészült. Tálaláskor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel.



Mindent szeretek, ami tokány, vagy aminek sűrű szaftja van, mert úgy finom a tészta, a nokedli, ha kicsit úszik benne:-) Bár a férjem szaftmentesebben szereti, de ezt mindenki magának adagolja. Mivel ma is dolgozik, így tegnap este készült el ez a finomság nálunk. Az Ő része a dobozba került, a miénk pedig a hűtőbe. Így ma csak melegíteni kellett mindkettőnknek:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése