Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 26., szombat

Bodza ital

Hozzávalók:
5-6 bodzavirág
40 dkg cukor
2 db citrom
1 db narancs
5 liter víz
Elkészítés:
A bodzavirágokat  nagyon alaposan megmosom. A vizet egy lábosba mérem, beleteszem a cukrot és a megmosott, felkarikázott citromokat, narancsot. Jöhet a bodza is, átkeverem és letakarva hagyom 24 órát ázni, ízesedni. Utána a gyümölcsöket még kinyomkodom kézzel, leszűröm, és palackokba téve behűtöm a bodza italt. Mivel nincs benne semmi tartósítószer, nem lehet sokáig hűtőben sem raktározni, de erre úgy látom már most, hogy nem is igen fog sor kerülni:-)


A bodza illata, íze valahol mindig nagyon kedves volt nekem. Anyukám viszont soha nem csinált szörpöt vagy italt. Már asszony voltam, amikor egy ismerősömnél bodzaitalt ittam, s megszerezve tőle a receptet, azóta többször el is készítettem ezt az üdítőt.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom.
    Már 3 hete én is készítem az első virágok megjelenésétől.
    Legutóbb kevés mentát és citromfűvet is tettem bele.
    A cukor felét szorbitummal helyettesítettem.
    Most szörp készült, amit hígítok, (szűrőkancsóban) szürt vízzel.

    VálaszTörlés