2012. május 26., szombat

Bodza ital

Hozzávalók:
5-6 bodzavirág
40 dkg cukor
2 db citrom
1 db narancs
5 liter víz
Elkészítés:
A bodzavirágokat  nagyon alaposan megmosom. A vizet egy lábosba mérem, beleteszem a cukrot és a megmosott, felkarikázott citromokat, narancsot. Jöhet a bodza is, átkeverem és letakarva hagyom 24 órát ázni, ízesedni. Utána a gyümölcsöket még kinyomkodom kézzel, leszűröm, és palackokba téve behűtöm a bodza italt. Mivel nincs benne semmi tartósítószer, nem lehet sokáig hűtőben sem raktározni, de erre úgy látom már most, hogy nem is igen fog sor kerülni:-)


A bodza illata, íze valahol mindig nagyon kedves volt nekem. Anyukám viszont soha nem csinált szörpöt vagy italt. Már asszony voltam, amikor egy ismerősömnél bodzaitalt ittam, s megszerezve tőle a receptet, azóta többször el is készítettem ezt az üdítőt.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom.
    Már 3 hete én is készítem az első virágok megjelenésétől.
    Legutóbb kevés mentát és citromfűvet is tettem bele.
    A cukor felét szorbitummal helyettesítettem.
    Most szörp készült, amit hígítok, (szűrőkancsóban) szürt vízzel.

    VálaszTörlés