2012. május 4., péntek

Epres gyümölcstorta

A tésztaalaphoz:
3 db tojás
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
10 dkg liszt A tetejére
1 cs vanília vagy tejszín ízű főzős pudingpor
3 dl tej
3 ek cukor
eper amennyi ráfér
1 cs zselatin a bevonáshoz
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.A masszát egy alaposan kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Pár perc állás után kiborítjuk a formából és hagyjuk, hogy egy tálra téve kihűljön (a legcélszerűbb szerintem előző délután megsütni a piskótaalapot, és másnap reggel betölteni). Közben a pudingport a cukorral és a tejjel megfőzzük, és gyakran megkevergetve kihűtjük. Ha már langyos a puding, rákanalazzuk a gyümölcstorta alapra.Felkarikázzuk a megtisztított gyümölcsöket, és tetszőleges alakzatban felpakoljuk a puding tetejére.A zselatint elkészítjük a tasakon található útmutató szerint, majd 2-3 perc állás után középről megkezdve rácsorgatjuk egyenletesen a torta tetejére.Betesszük a hűtőbe pár órára, hogy a zselatin és a puding is tökéletesen megdermedjenek. Tálaláskor tejszínhabbal lehet díszíteni.


Bár még elég borsos áron mérik a magyar epret, azért már a dobozos változatból szivesen csemegézünk szinte minden nap. A gyümölcs torta pedig egyébként is egy könnyű édesség, így alkalmanként kombináljuk a sütemény és az eper ízének élvezetét:-)

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok Timikém! Megtaláltam ezt a recepted, illetve megjelent a Küldd be egy recepted! című receptes újságban. Ki fogom próbálni nagyon megtetszett a recepted!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Henikém!
    Mi nagyon szeretjük ezt a gyümölcstortát, bármilyen gyüm9vel el lehet készíteni:-)

    VálaszTörlés
  3. Jól van,eddig elmaradott voltam! :-) Most már itt is megtaláltalak! :-) Bea

    VálaszTörlés
  4. Szia Bea! Üdv itt nálam, remélem találsz valami kedvedre valót!:-))

    VálaszTörlés