Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 20., vasárnap

Friss káposztasaláta

Hozzávalók:
1/2 fej zsenge fejeskáposzta
1 fej lila hagyma
pici só
ecet
cukor
őrölt kömény
Elkészítés:
A káposztát nagyon vékony laskákra vágtam egy éles késsel, a hagymát pedig vékonyra gyalultam. Kicsit besóztam, hagytam így állni. Közben elkészítettem víz-cukor-ecet "közreműködésével" egy hagyományos salátalevet, megspékelve őrölt köménnyel. Vízből csak kevés kell, hiszen a besózott hagyma és káposzta is enged nedvességet. Ráöntöttem a zöldségekre a levet, kézzel jól összekevertem, és hagytam pihenni, hogy az ízek jól átjárhassák.


Előző esti salátázásunkból maradt egy fél fej káposzta, nem akartam, hogy tönkre menjen. Nagyon finom kis saláta kerekedett belőle! Nem csak az ebédre sütött töltött csirke mellé ettük, de maradt belőle az esti tojásos nokedlihez is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése