Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 8., kedd

Hamis sztrapacska

Hozzávalók:
2 db tojás
kb. 25 dkg finomliszt
kb. 2,5 dl víz

+ a főzővízbe só és olaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
kevés apróra vágott snidling(ez el is maradhat)
Elkészítés:
A tojásokat egyesével egy keverőtálba ütöm, majd habosra keverem némi sóval. Hozzáadagolom a lisztet, miközben a fakanállal próbálom eldolgozni. Ekkor jöhet bele a víz, amivel kidolgozzuk, de csak annyira, hogy a massza összeálljon, nem kell, hogy teljesen sima, csomómentes legyen. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet vagy vizet, a lényeg, hogy közepesen kötött masszát kapjunk. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk sóval és kevés olajjal. Ha a víz forr, akkor beleszaggatjuk a tésztát, és egyet kettőt kavarunk rajta, hogy ne ragadjon össze. (bár ezért van benne az olaj is, de biztos ami biztos) Nem kell neki túl sok idő, feljönnek a galuskák a víz tetejére, még 2-3 perc, és lehet őket leszűrni. Tálba téve megöntözöm a tejföllel, megszórom az összevagdalt snidlinggel, és a reszelt sajt nagyobbik rélszével. Átkavarom, majd a maradék sajtot a tetejére téve tálalom.


Bence nem szereti a pörköltöt és a tejfölös húst, csak ha "kockázott húsból" készül. Magyarul lusta vesződni a szaftos csontokkal. Mivel azonban ma nekünk ebédre tejfölös csirke készült, ki kellett valamit találnom neki is. Adta magát a dolog, hogy a nokedlit szereti, azt bolondítottam meg a többi hozzávalóval. Az eredmény engem is meglepett, az íz ugyanis kísértetiesen hasonlított a jó öreg sztrapacskáéhoz. Szóval ezen túl ha nem lesz kedvem krumplit reszelni, ezt a verziót fogom elkészíteni magunknak is:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése