Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 19., szombat

Mindent bele saláta

Hozzávalók:
Igazándiból ezt a listát a fantázia és az ízlés, valamint az diktálja, hogy mi van otthon a zöldséges kosárban. Én ma este a következőket találtam:
1/2 fej új leveles káposzta
3 szál újhagyma
2 db nagyobb paradicsom
1 szál zsenge sárgarépa
1/2 kígyóuborka
3 db hónapos retek
leheletnyi oliva olaj
Elkészítés:
a káposztát nagyon vékony laskákra vágtam és egy tálba tettem. A paradicsomot kockáztam, a hagymát, uborkát és retket karikáztam, a sárgarépát pedig egy zöldséghámozóval vékony lapokra nyesegettem. Meglocsoltam egy gondolatnyi olíva olajjal, óvatosan átforgattam, és hagytam, hogy az ízek kicsit elkeveredjenek.Nagyon szeretem a zöld salátát, azt, hogy most már kedvünkre "legelhetünk":-) A fiúk májkrémes kenyeret ettek a salátához vacsira, én próbáltam erős lenni, és csak a salátát kanalaztam be. Nagyon jól esett, Bencének és a drágámnak is ízlett, megígértem, hogy holnap összedobok még egy adagot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése