Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 14., hétfő

Sajtszószos lasagne



Hozzávalók:
lasagna lapok
15 dkg trapista sajt
3 csomag carbonara szószpor
40 dkg darált hús
20 dkg vegyes zöldség
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A raguhoz kevés olajon pirítani kezdem a húst. Amikor már kifehéredett, hozzáadom a zöldségeket, megszórom ételízesítővel, és készre párolom.  Ha a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, akkor ráöntöm az előzőleg 7,5 dl vízben csomómentesre kevert carbonara port. Összeforralom kavargatva, s hagyom besűrűsödni.
A sütőtál alját picike olajjal kikenem, és lerakom az első sor lasagne lapot. Erre merek egy adag ragut, majd befedem újabb tésztalapokkal. Megint ragu, lap, majd a tetejére ragu. Fontos, hogy a legfelső réteg soha ne tészta legyen, mert mártás nélkül a durum lapok nem tudnak megpuhulni. Az összeállított lasagne tetejét megszórom alaposan a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél órán át sütöm. Mielőtt kivenném, meg szoktam egy hegyes villával szúrni, hogy a tészta rendesen átpuhult-e már.


Igazándiból sütés után még érdemes egy jó fél órát várnia  tálalással, mert akkor lehet mutatós kockákat vágni belőle. Ám nálunk ma ez elmaradt, mert egyszülöttem hamarabb hazaért a suliból, persze farkaséhesen, így nem vártunk, csak szedtük és ettük. Na az ízen ez mit sem változtatott, finom volt!

2 megjegyzés: