2012. május 14., hétfő

Sajtszószos lasagne



Hozzávalók:
lasagna lapok
15 dkg trapista sajt
3 csomag carbonara szószpor
40 dkg darált hús
20 dkg vegyes zöldség
ételízesítő
olaj
Elkészítés:
A raguhoz kevés olajon pirítani kezdem a húst. Amikor már kifehéredett, hozzáadom a zöldségeket, megszórom ételízesítővel, és készre párolom.  Ha a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, akkor ráöntöm az előzőleg 7,5 dl vízben csomómentesre kevert carbonara port. Összeforralom kavargatva, s hagyom besűrűsödni.
A sütőtál alját picike olajjal kikenem, és lerakom az első sor lasagne lapot. Erre merek egy adag ragut, majd befedem újabb tésztalapokkal. Megint ragu, lap, majd a tetejére ragu. Fontos, hogy a legfelső réteg soha ne tészta legyen, mert mártás nélkül a durum lapok nem tudnak megpuhulni. Az összeállított lasagne tetejét megszórom alaposan a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél órán át sütöm. Mielőtt kivenném, meg szoktam egy hegyes villával szúrni, hogy a tészta rendesen átpuhult-e már.


Igazándiból sütés után még érdemes egy jó fél órát várnia  tálalással, mert akkor lehet mutatós kockákat vágni belőle. Ám nálunk ma ez elmaradt, mert egyszülöttem hamarabb hazaért a suliból, persze farkaséhesen, így nem vártunk, csak szedtük és ettük. Na az ízen ez mit sem változtatott, finom volt!

2 megjegyzés: