Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 22., kedd

Tejberizs

Hozzávalók:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
picike margarin
csipet só
cukor
+ a tetejére kakaópor, fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst jól megmosom és egy lábosba teszem. Megszórom a sóval és cukorral, majd felöntöm a 2 dl vízzel és takarék lángon fedő alatt főzni kezdem. Ha elfövi a vizet, akkor öntöm rá a tejet, és visszateszem rá a fedőt. Mire a tej is eltűnik alóla, addigra a rizs is megpuhul. Kakaóporral vagy fahéjjal megszórva lehet kínálni.


Érdekes gyerek az én Bencém. A tejbegrízt alapból meg nem enné, viszont a tejberizst nagyon szereti. Tegnap este éppen ezért rizst készítettem neki, kakaóporral és cukorral megszórva. Ezt a tálkányi adagocskát be is gyűrte becsülettel:-)

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó ötlet, hogy előtte úgymond előfőzöd, nem is hallottam még így. Én amit készíteni szoktam Horváth Rozis szakácskönyvből ott a tejbe kell tenni a rizst és kivárni szépen mire ugye jól megpuhul....megfő a rízs.

    VálaszTörlés