Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. május 20., vasárnap

Tojásos nokedli

Hozzávalók:
2 db tojás+ 3-4 db tojás
kb. 25 dkg finomliszt
kb. 2,5 dl víz
apróra vágott snidling, vagy Saláta fűszerkeverék (Pennyben kapható, több féle hagyma van apróra összevagdalva, és fagyasztva szárított eljárással tartósítva. Én ezt használom)

olaj

 Elkészítés:
A tojásokat egyesével egy keverőtálba ütöm, majd habosra keverem némi sóval. Hozzáadagolom a lisztet, miközben a fakanállal próbálom eldolgozni. Ekkor jöhet bele a víz, amivel kidolgozzuk, de csak annyira, hogy a massza összeálljon, nem kell, hogy teljesen sima, csomómentes legyen. Ha szükséges, adunk még hozzá lisztet vagy vizet, a lényeg, hogy közepesen kötött masszát kapjunk. Közben egy nagy lábosban vizet forralunk sóval és kevés olajjal. Ha a víz forr, akkor beleszaggatjuk a tésztát, és egyet kettőt kavarunk rajta, hogy ne ragadjon össze. (bár ezért van benne az olaj is, de biztos ami biztos) Nem kell neki túl sok idő, feljönnek a galuskák a víz tetejére, még 2-3 perc, és lehet őket leszűrni.Egy lábosba kevés olajat melegítek, erre teszem a leszűrt nokedlit, és hagyom is a tűzön kicsi lángon. A plusz tojásokat  egy tálba felütöm, pici sót és a hagymakeveréket beleteszem, villával felverem, majd a nokedlire öntöm. Fakanállal kavargatom, hogy le ne kapjon az alja. Addig sütöm csak, míg a tojás kicsit rántotta jelleggel összeáll. Ha megtörtént, készen is van az isteni egytálételünk. Egy adag friss salátával..nyamm:-))



Ez az egyszerű de annál nagyszerűbb étel a gyermekkort idézi fel bennem, egészen pontosan a gyermekkor  tavaszait. anyukám nagyon szerette a tojásos nokedlit, s amikor tavasszal a piacokon vagy a kertben megjelent az első fej harsogóan zöld saláta, anya mindig ezt készített mellé először, s csak aztán került a vasárnapi asztalra fejes saláta a rántott csirke mellé. Bence nehezen hitte, hogy ez egy finom ennivaló, mint ahogy azt is, hogy a mi gyerekkorunkban még nem lehetett télen-nyáron salátát kapni, még meg volt  a dolgok rendje! A saláta csak tavasszal érkezett, banánt és narancsot pedig télen ehettünk....

3 megjegyzés:

  1. A tojásos nokedli számomra is tavaszi étel, ugyanúgy készítem mint te. Szerencsére az egész család szereti, csak fejes salátával fogyasztjuk, mással nem az igazi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy más is rajongója ennek a nagyszerű ételnek!:-)

      Törlés