2012. június 23., szombat

.....

Elég régen nem írtam magunkról, de annyi minden összejött mostanában. Még el sem kezdődött a nyári szünet, amikor apósom balesetet szenvedett. Elesett, combnyaktörése lett, ami 72 évesen már nem játék. Kétszer műtötték meg, de az hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egyedül többet nem maradhat. Vele megbeszélve, közös döntés alapján elkezdtünk otthont keresni neki. szerencsére nagyon hamar ráakadtunk Sényőn egy harminc fős családias hangulatú ellátóra, ahová a múlt hét pénteken már be is tudtuk költöztetni. Azért is kedvező számunkra a sényői otthon, hiszen ott lakik egy barátnőm, akinek házához mivel Ő most külföldön él, gyakran kijárunk sütni-főzni. Isteni tárcsás húsokat, bográcsos ételeket szoktunk ott készíteni, de természetesen a hagyományos szalonnasütés sem marad ki egyetlen évben sem a repertoárunkból. Közben végleg kicsengettek, de az évzáróra csak ma sikerült sort keríteni:-)Még szerencse, hogy nem volt olyan tikkasztó a hőség, minnt az elmúlt napokban. Így is jó másfél órát álltunk az iskolaudvaron, de megérte! Bence ismét kitűnő bizonyítványt kapott, öt év alatt ötödik alkalommal! Köszönjük neked kisfiam!
Le sem tagadhatja, hogy az én gyerekem, mert egyre többet serénykedik a konyhában. Ha nem a miénkben, akkor a barátjának készít ebédet:-) Így történt ez a héten is, amikor átment a néhány házra lakó sráchoz. Telefon: -Anya! Hogy is van? Ismételjük már át: liszt-tojás, zsemlemorzsa....Csirkemellfilét rántottak krumplival. Hozott kóstolót, le  a kalappal előttük, nagyon finoman sikerült. 
Korábban írtam már arról, hogy szombaton délelőttönként immár második éve Bence a könyvtárban múlatja az időt. Nem csak olvasni jár oda, hanem azért is, mert az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület nagyon jó kis programsorozatot indított hetekkel ezelőtt útjára, mely nem csak játékra, de hasznos információk elsajátítására is lehetőséget ad a srácoknak. A témákat a különböző káros szenvedélyek és függőségek adták, amit szakember segítségével beszéltek át minden alkalommal, előtérbe helyezve a megelőzés fontosságát. Nagyon örültem ennek a dolognak, hiszen sajnos egyre inkább jelen van a dohányzás, az alkohol és a drog is a tizenévesek életében. Talán ezzel is kaptak egy kis útmutatást a helyes irány felé. Látjátok azt a helyes kis kosarat? Én fontam, szintén az egyesületnél:-)


                                                                                  







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése