2012. június 7., csütörtök

Bolognai penne

Hozzávalók:
30 dkg penne tészta
30 dkg darált hús
egy darab póréhagyma vagy néhány szál újhagyma
5 dl paradicsomlé
szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring
2 gerezd fokhagyma
ételízesítő
olaj
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, megszórjuk ételízesítővel és fedő alatt pár percig pároljuk. Közben a paradicsomlevet beízesítjük a fűszerekkel ízlés szerint, belereszeljük a fokhagymát is. A húst zsírjára pirítjuk, majd felöntjük a lével, és addig forraljuk közepes lángon, míg mártás sűrűségű nem lesz. Míg elkészül, addig sós-olajos vízben kifőzzük a penne tésztát. Vigyázzunk, nem szabad túlfőzni, elég amolyan al dente, azaz roppanósra. Ha készen van, lecsöpögtetjük és a raguhoz adjuk. Összeforraljuk és vagy már így tálaljuk, vagy ízlés szerint sütőtálba téve reszelt sajttal megszórva összesütjük.



Gyors, és különösebb szaktudást nem igénylő egytálétel. Aki még ennél is egyszerűbben szeretné elkészíteni, az vegyen készen kapható üveges szószokat, azt csak rá kell önteni a megpárolt húsra és készen van. Én azonban jobban szeretem ezt a magam ízesítette mártást. Ma ez is rakottnak készült, de a férjecském vagy túl éhes volt, vagy tényleg csak simán kívánta, de a végén nem került sütő tálba:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése