2012. június 2., szombat

Citromos túrótorta (nem kell sütni)

Hozzávalók:
25 dkg omlós keksz vagy háztartási keksz darálva
25 dkg margarin olvasztva
40 dkg túró
2,5 dl habtejszín
15 dkg porcukor
2 db citrom
1 cs. étkezési zselatin
tetejére:
banán(vagy más gyümölcs)
tortazselé
Elkészítés:
A kekszet eldolgozzuk az olvasztott margarinnal, és vényan kikent tortaforma aljába nyomkodjuk. Míg elkészül a túrókrém, érdemes betenni a hűtőbe, hogy kicsit szilárduljon a massza.  A túrót villával áttörjük és kikavarjuk a porcukorral. A habtejszínt keményre verjük, a jól megmosott citromoknak először lereszeljük a héját, majd a levüket is kifacsarjuk. A citromlébe elkeverjük a zselatint, és összemelegítjük. Nem szabad forralni! Hozzáöntjük a túróhoz, rászórjuk a citromhéjat és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. Az előkészített alapra simítjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe. Elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. A túrótorta tetejét kirakjuk gyümölccsel, és a picit meghűlt tortazselével bevonjuk. Tálalásig mehet a hűtőbe.


Bencének tegnap volt a születésnapja, ma pedig kerti grillezéssel ünnepelünk. Nem akartam a sült húsok mellé nehéz habos-babos tortát csinálni, nem is nagyon szeretjük az olyat. Másrészről pedig az igazi tortát majd jövő hét pénteken kapja, amikor itthon újra összeülünk a barátokkal. Így esett a választásom erre a könnyű kis édességre, amit majd szépen felszeletelve, még mindenki be tud pusztítani egy jó adag hús és lapcsánka után is:-)

2 megjegyzés:

  1. Húha, a citrom hatására a nyáltermelésem megindult rendesen, de szerintem nem csak a citrom tehet róla, hanem az egész torta :)

    VálaszTörlés