2012. június 3., vasárnap

Eper fagyi

Hozzávalók:
kb. 40 dkg eper
2 dl tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az epret a cukorral együtt botmixerrel pürésítettem, aztán belecsavartam egy fél citrom levét, belereszeltem a héját. Felöntöttem a tejszínnel, jól átkavartam, majd beöntöttem egy műanyag dobozba, és betettem a fagyasztóba. 30-40 percenként 3x jól átkavartam egy villával, és már készen is volt.


A dolog apropóját az adta, hogy apósom kórházban van, és egy kedves rokon jól lecukrozott epret vitt be neki amit persze az öreg nem szeret. Így hazakerült hozzánk, de első nekifutásra én is csak néztem, nem nagyon tudtam mit kezdjek vele. Aztán eszembe jutott a mentőötlet, fagyi lesz belőle. A hűtőben volt egy doboz tejszín, így pár perc alatt összedobtam ezt a hűvös nasit, Bence legnagyobb örömére, aki a vasárnap délutáni rollerezés után jóízűen kanalazta:-) Aki nem szereti a citromhéj kicsit kesernyés ízvilágát, az ki is hagyhatja belőle.

1 megjegyzés:

  1. Szia Timi, kérlek, nézz be hozzám. Üdv Helga
    http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2012/06/blogdij.html

    VálaszTörlés