Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. június 16., szombat

Zsenge finomfőzelék

Hozzávalók:
1/2 kg vegyes zöldség (sárgarépa, karalábé, borsó)
1/2 liter tej
1 ek. liszt
pici cukor
ételízesítő
kevés vágott petrezselyem

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és a karalábét valamint a sárgarépát megpróbáljuk azonos nagyságúra vágni. Egy lábosba beletesszük egyszerre az összes zöldséget, megszórjuk ételízesítővel és pici őrölt fehér borssal(ez el is maradhat)Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt megpároljuk a keveréket. Ha már puha minden, akkor egy csapott ek. lisztet szórunk a tetejére, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejet is. Addig kavargatjuk, míg a kellő sűrűséget el nem éri. Pici cukrot szórunk rá, valamint apróra vágott petrezselyemzöldet, ha már levesszük a tűzről.


Kedvelem ezt a főzeléket. Valahogy a legnagyobb télben is a tavaszt juttatja eszembe frissességével, még akkor is, ha olyankor mirelit hozzávalókból dolgozok. Az igazi persze az, amikor a friss zöldségeket tisztítjuk Bencével az étkezőasztalnál ülve mint most is, és a szánk állandóan tele van a harsogó karalábéval, édes borsóval, roppanó sárgarépával. Aki szereti, tehet bele pár rózsa karfiolt vagy brokkolit is, semmiképpen nem ront az ízen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése