Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 15., vasárnap

Fokhagymás pulykaszárnyak

 Hozzávalók:
4 db közepes pulykaszárny (forgójánál kettévágva)
1 zöldpaprika
2 db paradicsom
rozmaring, kakukkfű, metélőhagyma (vagy bármilyen más zöldfűszer, akár szárítva is)
3-4 gerezd fokhagyma
szárnyas fűszersó
Elkészítés:
A szárnyakat kettévágjuk és megszórjuk a fűszersóval, és elrendezzük egy tepsiben. Megszórjuk az apróra vagdalt fokhagymával és zöldfűszerekkel, majd rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot. Jó 1 dl-nyi vizet öntünk alá, majd fóliával letakarva forró sütőbe toljuk. Egy órányi párolódás után levesszük a fóliát és megpirítjuk a húst.







Sokan nem szeretik a pulykahúst, pedig amellett, hogy finom, egészséges is, kalóriatartalma elég alacsony, és értékes fehérjéket tartalmaz. Íze nem annyira jellegzetes mint a többi baromfié, de éppen ezért bátrabban lehet fűszerezni. Én szivesen készítek belőle nem csak egytálételeket és sülteket, de leveseket is. Ma ehhez a sült szárnyhoz petrezselymes krumplit és tejfölös uborkasalátát ettünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése