Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 20., péntek

Füstölt sajtos cukkini lapcsánka

                                                                                    Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
2 db tojás
só, őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
kis darab lila hagyma
őrölt kömény
3-4 dkg reszelt füstölt sajt
liszt
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a sajtot, a tojásokat és összekeverjük egy fakanállal. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska sűrűségű masszát kapjunk. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és ha már forró, akkor kanállal ízlés szerinti nagyságú lepénykéket pakolunk a masszából. Közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.



Gondolom már kiderült számotokra, hogy nagyon szeretjük a cukkinit. Ám csak rántva már elég unalmas enni, így megpróbálok mindig valami újat készíteni belőle. Így jött ma este ennek a füstölt sajtos lapcsánkának az ötlete. Jelentem bevált, érdemes megpróbálni! :-) A sóval vigyázni, mert a sajt is sós egy kicsit!

5 megjegyzés:

  1. megint finomat hoztál nekünk Timi füstölt sajt nincs itthon, de szerintem simával is helyettesíthető.

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy tetszik a recept Henikém! Próbáld ki sima sajttal, biztosan finom úgy is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, én is készítem, kukorica liszttel és egy burgonya is kerül bele, meg zöld kapor levél.Ügyes vagy Timikém.Üdv,Olgis.

    VálaszTörlés
  4. Legközelebb majd kipróbálom én is kukoricaliszttel. MA voltak itt a keresztlányomék, nagy sikert aratott náluk is:-)

    VálaszTörlés