Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. július 24., kedd

Mákos guba

 Hozzávalók:
6 db kifli
7,5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg darált mák
3-4 ek. cukor
1 cs. tejszínes pudingpor
3 ek. cukor (vagy 12 szem édesítőtabletta)
6 dl tej
Elkészítés.
A kifliket karikákra vágom, a tejet a vaníliás cukrokkal felfőzöm. A tálba rakott kiflikarikákat egy merőkanál segítségével egyenletesen megöntözöm a forró tejjel, és óvatosan egy fakanállal átforgatom, 
hogy a meleg folyadék mindenhová eljusson. Utána megszórom mákkal, de ekkor is vigyázva forgatom, hogy lehetőleg a kiflik ne nagyon törjenek össze. A 6 dl tejben megfőzöm a pudingot a cukorral, a lényeg, hogy kicsit folyósabb legyen, mint amikor  fél literből kanalazni való pudingnak főzzük. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a tányérra szedett mákos gubát. Jó étvágyat hozzá!



A tegnapi rétesből megmaradt egy adag darált mák, és ezért ma ebédre gubát készítettünk. Bőséges adag lett belőle, el sem fogyott mind. Aki szereti, összekeverés után sütőtálba kanalazhatja, és egy tojásfehérjés-cukros felvert habbal pár perc alatt össze is lehet sütni, akkor nem kell rá az öntet. De egyébként csak úgy önmagában is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése