2012. július 7., szombat

Meggyes -mákos


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 db tojás
5 dkg darált mák
meggy
sütés után porcukor
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A darált mákot is a masszához adjuk. Egy kikent pitesütőbe kanalazzuk a tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk a kimagozott és lisztbe forgatott meggyel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral és tálaljuk.



A tészta ugyanaz, mint a ribizlisnél volt, csak itt most csoki és ribizli helyett darált mákot és meggyet használtam. Szeretem ezt az alapreceptet, mert annyi képen lehet variálni. Gyors, olcsó és finom. Kell ennél több, ha megkíván az ember egy kis édességet?:-))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése