Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 27., hétfő

Mindent bele csirke


 Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 kg krumpli
4-5 fej hagyma
csirke fűszersó
ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, majd kibéleljük vele a tepsi alját. Erre kerülnek a megmosott és befűszerezett csirkecombok. A krumplit meghámozzuk és közepesen vastagra szeleteljük, majd ételízesítővel átforgatjuk. Ezzel takarjuk be a combokat. Alá  öntünk egy 2 dl-nyi vizet, lefedjük fóliával és közepes lángon sütőben egy órán át sütjük. Utána fólia nélkül hagyjuk még egy jó tíz percet, hogy ha esetleg maradt még alatta folyadék, az elfőhessen.
Természetesen ennek az ételnek is meg van nálam a története. Az elmúlt hét végén baráti társasággal jöttünk össze, grillezést terveztünk. Nagyon meleg volt, közel negyven fok, nem nagyon akarózott senkinek körülállni a tüzet. Így az egytálételem
 névadójának javaslatára tepsibe pakoltuk a hozzávalókat, és a parázsra tett rácson szépen némi felügyelet mellett megsültek. Bencének annyira ízlett a késői vacsora, hogy másnap délben azt kérte, itthon is készítsük el ebédre:-)


Akit érdekel az eredeti alkotás, az a "Rólunk konyhán kívül" részben talál fotókat:-)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése