Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 13., hétfő

Csirkemáj diós-szezámos bundában

 Hozzávalók:
6-8 db szép csirkemáj
2 db tojás
5 dkg szezámmag
5 dkg durvára darált dió
liszt
zsemlemorzsa

őrölt bors
+ olaja  sütéshez
A csirkemájakat leöblítem, majd papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. A tojásba szórok egy kevés sót és őrölt borsot, majd habosra verem egy villával. A szezámmagot és a diót a zsemlemorzsához keverem, és ezután már a szokásos módon panírozom a májszeleteket. Forró olajba téve pár
 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
Ha panírozás közben a májat két-három helyen megszúrkáljuk a villával, akkor nem fog "köpködni"sütés közben.


Kivettem egy adag mája a fagyasztóból a levesbetét miatt, ám kicsit soknak bizonyult. Vissza fagyasztani pedig ugye nem szabad(!)így ki kellett találnom, mi legyen a pár szeletkével. A konyhaszekrényben kutakodva akadtam egy zacskónyi szezámmagra, s ez adta az ötletet, hogy a valami kis újdonsággal feldobjam a rántott csirkemájat. Hozzá egy kis dióbél, és máris
nagyszerű ebéd kerekedett belőle a krumplipüré mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése