Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 8., szerda

Diós-meggyes pite

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 db tojás
5 dkg darált dió
meggy
sütés után porcukor
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A darált diót is a masszához adjuk. Egy kikent pitesütőbe kanalazzuk a tésztát, és a tetejét gazdagon megszórjuk a kimagozott és lisztbe forgatott meggyel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd alaposan megszórjuk porcukorral és tálaljuk.


A recept ugyanaz, mint a mákos meggyesé,. csak a mákot felcseréltem a dióval. A hét végén készítettem ezt a verziót, amikor  a keresztlányomékat vártuk vacsorára. Bátran jelentem, óriási sikere volt, nagyon gyorsan elfogyott!Azért teszem fel mindegyik általam készített variációt, hogy lássátok, milyen egyszerű újjá varázsolni egy pár összetevős alapreceptet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése