2012. augusztus 24., péntek

Gyümölcstorta

Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
3 db tojás
10 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
10 dkg liszt
A tetejére:
25 dkg túró
2 ek. tejföl
1-2 ek. cukor
3-4 db nektarin
1 cs. zselatin a bevonáshoz

A tésztához a tojásokat habosra kavarom a cukorral, majd óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. A masszát egy alaposan kivajazott-lisztezett gyümölcstorta formába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Pár perc állás után kiborítom a formából, és hagyom, hogy egy tálra téve kihűljön. (a legcélszerűbb szerintem előző délután megsütni a piskótaalapot, és másnap reggel betölteni)
A túrót villával összetöröm, majd hozzáadom a cukrot és a tejfölt, majd jól kikavarom. Szeretem, ha jó krémes, de nem szabad, hogy túl folyós legyen, mert eláztathatja a tortaalapot.  A tésztára kanalazom, elsimítom. A nektarinokat megmosom és megtörlöm, majd kettévágva kiszedem a magját és szeletekre vágom. Szépen elrendezem a túró tetején.
A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítem. 0,25 dl vízhez adok 2 ek. cukrot, és a zselatinport, majd kis lángon kavargatva felforralom. Kb. 3 percig hagyom picit hülni, majd egy kanállal a közepétől indulva eloszlatom a torta egész tetején. Ha kicsit megdermed, beteszem a hűtőbe, majd tálalás előtt kiveszem és szeletekre vágom. Aki szereti, az tejszínhabot is nyomhat a szeletekre.


Bence tegnapi névnapja alkalmából ünnepi ebédet készítettünk ma, egy barátunk jött köszönteni:-) Nem akartam ebben a melegben nehéz, krémes dolgokat kínálni a kávé mellé, s úgy láttam, ez a  túrós gyümölcstorta határozottan jó választás volt:-)

1 megjegyzés:

  1. Szuper a recept, a krémje is egyszerű. Bár még mindig nem mertem neki állni ilyen gyümölcslapnak, majd egyszer...addig is gyönyörködöm a sütidben.

    VálaszTörlés