Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 24., péntek

Paradicsomlé hidegen eltéve


Hozzávalók:
5kg paradicsom
1dkg nátrium- benzoát
3 evőkanál só
6 evőkanál cukor
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Hozzámérjük a cukrot és a sót, valamint a natrium-benzoátot. alaposan összekeverjük, az sem árt, ha alaposan megmosott kézzel jól összenyomkodjuk a paradicsomokat, majd  lefedve állni hagyjuk. Másnap egy szitán vagy paradicsom paszírozón még átnyomjuk, és a friss paradicsomlé máris mehet a
                                                                                    tisztára mosott üvegekbe. 

                                                                                     (A receptért köszönet Géber Marcsinak:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése