Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 15., szerda

Szilvás-mandulás kavart pite

 Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1db tojás
1 cs. vaníliás főzős pudingpor
1 cs. sütőpor
tetejére:
szilva felezve
mandulalapocskák
forma kikenéséhez pici margarin
Elkészítés:
A tojást és a tejet egy habverővel simára kavarom,
majd belemérem a többi hozzávalót is. Simára
dolgozom, majd egy margarinnal kikent sütőformába öntöm. Kirakom a tetejét a szilvával, megszórom a mandulalapokkal és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm közepes lángnál (azért egy tűpróbát érdemes csinálni, mielőtt kivesszük a sütőből)
Ha kihült, akkor porcukorral megszórom, és szeletekre vágva kínálom.



Tudom, ez már megint egy pite a sok közül, és ráadásul ugyanaz az alaprecept. Szándékosan, hogy megmutassam, még mindig lehet pici variálással újat kihozni ebből a nagyon egyszerű és pénztárcát kímélő süteményleírásból. Ma két változatban is elkészítettem. A szilvás-mandulás mellett csináltam egy meggyes-mandulás verziót is:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése