Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 1., szerda

Vendégváró pudingkoszorú

 Hozzávalók:
3x4 dl tej
3 különböző ízű főzős pudingpor
adagonként 4 kanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
babapiskóta vagy piskótakorongok
+ olyan műanyag vagy szilikonos forma, amibe az 1,2 liternyi puding belefér, és majd ki is borítható belőle :-)

Elkészítés:
Az első adag pudingot a  tasak leírása szerint elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet teszünk hozzá. Még melegen beleöntjük a for-
ma aljába, és a tetejét kirakjuk a piskóta korongokkal. Várunk egy jó tíz percet, hogy kicsit szilárduljon, aztán nekilátunk a második puding megfőzésének. Ennek a tetejére is piskótakorongok kerülnek, majd újabb tíz perc után jöhet a harmadik puding főzése és rákanalazása. Készen is vagyunk, nincs más tennivaló, mint hagyni pár órát állni, hogy a pudingkoszorú összeálljon. Ha kiborítjuk, ízlés szerint lehet díszíteni, majd szépen szeletelni.A puding mindig nyerő szerintem minden családban. Ám a tálkába pakolt adagok nem mindig túl elegánsak, főleg, ha vendégeket várunk. Egy ilyen desszertgyűrűs megoldás, vagy kuglófforma használata viszont nagyon mutatós eredményt hoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése