Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. augusztus 31., péntek

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
2 dl tejföl
1 ek. vagdalt kapor
1 kicsi fej hagyma
olaj
pirospaprika
ételízesítő
2 ek. liszt
ecet
cukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom és egészen apróra vagdalom. Olajon megfuttatom, és a paprikával megszórva, vízzel felöntve egy pörkölt alapot készítek belőle. Erre teszem rá a megmosott zöldbabot, amire vagdalt kaprot és ételízesítőt szórok. Felöntöm kb. 8 dl vízzel, lefedem, és puhára főzöm a babot benne. Közben a tejfölt a liszttel csomómentesre dolgozom. A főzőléből merek rá egy-két kanálnyit, azzal is simára keverem, majd a gyöngyöző babra öntöm folytonos kavarás mellett. Hagyom, hogy egyet rottyanjon, ízlés szerint teszek bele pár csepp ecetet és pici cukrot.
Bármilyen feltéttel tálalható, de anélkül is finom:-)


Mint már többször említettem, a mi családunk főzelékszerető csapat. Így szerencsére nem gond, hogy mikor milyen zöldséget készítek el, kivéve persze a tököt, ami a férjemnek nagy mumus:-))
Ma vagdalt volt a zöldbabfőzelék kísérője. Levesnek pedig tarhonyalevest készítettem elé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése