2012. szeptember 5., szerda

Almás kocka

 Hozzávalók:
25 dkg margarin
3 db tojás
30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
25 dkg cukor + 1 ek a tetejére
3 db alma és őrölt fahéj ízlé szerint
 Elkészítés:
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, és a puha margarinnal. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a reszelt citromhéjat is. Margarinnal kikent(ennyit elvehetünk a tésztába szánt adagból)és kilisztezett
 tepsibe öntjük. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházát és nem túl vastag szeletekre vágjuk. Elrendezzük a massza tetején, majd megszórjuk egy kanálnyi kristálycukorral és őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben közepes lángnál jó fél órát sütjük.



Van egy szatyor almánk, s mint ahogy az Murphy törvénykönyvében meg vagyon írva, mivel sok van belőle, szinte alig nyúlunk hozzá:-) A mai ebédre szánt rakott krumpli mellé már készítettem belőle
kompótot, de a kisördög csak ott motoszkált bennem, valamit sütni is kellene. Nagyobb erőfeszítést azonban nem akartam tenni, így szétnéztem a hűtőben és a polcon, mi van itthon egy egyszerű kavart sütikéhez. Ez lett belőle:-)

1 megjegyzés:

  1. Jó kis recepteket találsz ki ügyes vagy. Küldj egy kockát nekem is kóstolni:)

    VálaszTörlés