Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. szeptember 15., szombat

Krumplifőzelék egyszerűen

Hozzávalók:
60 dkg krumpli
2 dl tejföl
2 ek finomliszt
2-3 babérlevél
ételízesítő
ecet
cukor
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, és nem túl vastag karikákra, félkarikákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy egy jó ujjnyira ellepje. Megszórjuk ételízesítővel, beletesszük a babérlevelet és odatesszük főni. Közben a tejfölt és a lisztet alaposan kikavarjuk, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha a krumpli megfő-vigyázzunk ne menjen szét teljesen- akkor a főzőléből merünk a tejfölös mártáshoz, azzal is átkeverjük, majd a krumplira öntjük folyamatos kavarás mellett. Hagyjuk, hogy egy-két percet főjjön együtt, mert ennyi idő azért kell a lisztnek, hogy elveszítse a "nyers" ízét. Ha szükséges, kóstolás után még pici ecettel és cukorral pikánsabbá lehet tenni.



Többször írtam már, hogy nálunk a főzelékek nagyon közkedvelt ételek. Bence a legnagyobb rajongójuk, s a listán a kelkáposzta főzelék mellett a krumplifőzelék áll a második helyen. Most pörkölttel kérte, de fasírttal is szívesen megeszi. Én részemről leginkább a pörkölt szaftjával meglocsolva szeretem:-) Ez egy egyszerűen elkészíthető főzelék, nincs benne semmi extra. Persze ezt is mint megannyi más ételt, minden háziasszony a maga és családja szájíze szerint készíti. Lehet azon agyalni, hogy kell-e bele hagyma vagy pirospaprika, habarjuk vagy rántást tegyünk rá. Egy a lényeg: finom legyen:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése