2012. szeptember 15., szombat

Őszi kavarós


 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
1 pohár joghurt
3,5 dl tej
1 cs. sütőpor
2 db tojás
30 dkg cukor
10 dkg durvára darált dióbél
+ ízlés szerint:
szilva és szőlő, esetleg mehet bele egy kis körte vagy alma is
Elkészítés:
A tojásokat egy tálba ütöm, és hozzáöntöm a tejet, belekanalazom a joghurtot, és a cukrot. Habverővel habosra kavarom, aztán jöhet hozzá a dió, a liszt és  a sütőpor. A masszát egy kivajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A gyümölcsöket megmosom. A szőlőt leszemezem, a szilvát kockákra vagdalom, majd alaposan megszórom vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben közepes lángnál kb. 25-30 percig, pontosabban tűpróbáig sütöm.

Ha kihűl, szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral.






Talán sokak számára már unalmas a kevergetős-kavargatós tésztám, de ugye, hogy még nem mutattam be kétszer ugyanazon a módon?:-)))Mindig van benne egy "csavar", amitől más lesz az íze. Vagy  a tésztába kerül plusz adalék, vagy a tetejére teszek mást. Szóval ez egy szuper univerzális sütemény:-))Aki még nem próbálta, az ne hagyja ki! Pillanatok alatt, nagyon kevés hozzávalóból lehet finom süteményt varázsolni az asztalra.

3 megjegyzés:

  1. Én soha nem unom meg a "kavaros" gyümölcsös sütiket. Annyira jól néz ki, vittem és elkészítem! Köszi:))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Tücsi! Örülök, hogy nálam jártál, és találtál kedvedre valót!:-)Nálunk sikere van ezeknek a kavarósoknak, szerintem Te sem fogsz csalódni benne:-)

    VálaszTörlés
  3. Én sem hiszem, hogy csalódni fogok, mert ma készítem el. Most írtam ki. Szerintem isteni lesz.:))

    VálaszTörlés