Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. szeptember 8., szombat

Rakott túrós tészta

 Hozzávalók:
kb. 40 dkg fodros nagykocka
50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
20 dkg cukor
3 db tojás
baracklekvár ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
+ margarin a sütőtál kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon olajos-sós vízben kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük. Míg puhul, addig a túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, tejföllel,
 tojásokkal. A kifőtt tésztát lazán a krémbe forgatjuk, és a felét egy margarinnal kikent sütőtálba öntjük. Megkenjük ízlés szerinti mennyiségű lekvárral, majd beborítjuk a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, és előmelegített sütőben fél óra alatt összesütjük. A tálalással érdemes várni egy jó húsz percet, akkor már szeletelni is lehet a túrós finomságot.



Ma azon agyaltam, hogy mi legyen a második a frankfurti leves után. Volt túró a hűtőben, de a hagyományos túrós tésztához nem nagy kedvet éreztem, mellesleg én nem is szeretem:-)) Ezért aztán most egy édes verzió mellett döntöttem, ami egészen jól sikerült. Aki szereti, az tegyen bele jó sok mazsolát is, úgy még finomabb lesz az ízhatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése