2012. szeptember 8., szombat

Spagettiszósz

Hozzávalók:
Kb. 80 dkg-1 kg paradicsom
zellerszár
1/2 paprika
1/2 kisebb alma
1 kicsi fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb sárgarépa
pizza fűszerkeverék

pici cukor
Elkészítés:
A paradicsomot megmostam és feldaraboltam, majd a kezemmel kicsit összenyomkodtam. Hagytam egy fél órát állni, hogy levet engedjen, aztán átpaszíroztam. Közben a hagymát, az almát, a paprikát, a fokhagymát és a sárgarépát egészen kicsire felaprítottam, és a zellerszárral együtt a paszírozott  paradicsomléhez adtam. Kevés sót és cukrot tettem bele, meg egy  kis pizza fűszerkeveréket, és kis lángon odatettem főni. Jó egy órán át pötyögött a tűzön. Párszor megkavartam, majd miután szépen besűrűsödött, kivettem belőle a zellerszárat és még forrón üvegbe töltöttem. Most száraz dunsztba csücsül, holnap megy a polcra.



Lehet, hogy viccesen hangzik ez az egyetlen üveg szószocska, de ennyi paradicsomom maradt meg a hét közbeni eltevésből. Sajnáltam volna, ha tönkre megy, ezért gondoltam, hogy szószt csinálok belőle a jövő héten Bence szerint már úgyis esedékes spagettihez. Bevallom, magam sem gondoltam, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Elgondolkodtam azon, hogy talán pár üveggel télére is lehetne eltenni belőle, pici nátrium-benzoáttal a tetején.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól csináltad. Lehet, én úgy kezdeném, hogy a hagymát egy kevés olajon megdinsztelném és erre rá a pari+ a többi hozzávalók.

    VálaszTörlés