2012. szeptember 8., szombat

Virslisaláta

Hozzávalók:
3 közepes szem krumpli (héjában megfőzve)
1 dbz kukorica
2 pár virsli
1 kicsi fej hagyma
1 kis tubus majonéz
1 tk. mustár
1 ek. zöldfűszer keverék (majoranna, bazsalikom, metélőhagyma, kinek mi van otthon)
1 nagy pohár tejföl
pici só, cukor
Elkészítés: A mártáshoz kikeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt,  a cukrot és a sót, valamint az apróra vagdalt zöldfűszereket(lehetnek szárítottak is)
A megfőtt krumplikat megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk és mehetnek a mártáshoz. Ugyancsak belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a nagyon apróra vagdalt hagymát és a karikázott virslit is. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, majd letakarva pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.




Ma az egyik nagy áruház csemege osztályán látta meg Bence a virslisalátát, kérdezte, veszek-e neki belőle. Sem az ára, sem a kinézete nem győzött meg arról, hogy kérnem kellene belőle 20-30 dkg-ot. Inkább meglestem a kis táblán, hogy mi van benne, és gyorsan a kosárba pakoltuk a hozzávalókat. Itthon pedig húsz perc alatt összedobtuk a salátát, ami megkockáztatom, hogy jobb ízű, mint amit az üzletben kínáltak. Ez lesz ma a vacsoránk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése