Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. szeptember 8., szombat

Virslisaláta

Hozzávalók:
3 közepes szem krumpli (héjában megfőzve)
1 dbz kukorica
2 pár virsli
1 kicsi fej hagyma
1 kis tubus majonéz
1 tk. mustár
1 ek. zöldfűszer keverék (majoranna, bazsalikom, metélőhagyma, kinek mi van otthon)
1 nagy pohár tejföl
pici só, cukor
Elkészítés: A mártáshoz kikeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt,  a cukrot és a sót, valamint az apróra vagdalt zöldfűszereket(lehetnek szárítottak is)
A megfőtt krumplikat megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk és mehetnek a mártáshoz. Ugyancsak belekeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a nagyon apróra vagdalt hagymát és a karikázott virslit is. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, majd letakarva pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.




Ma az egyik nagy áruház csemege osztályán látta meg Bence a virslisalátát, kérdezte, veszek-e neki belőle. Sem az ára, sem a kinézete nem győzött meg arról, hogy kérnem kellene belőle 20-30 dkg-ot. Inkább meglestem a kis táblán, hogy mi van benne, és gyorsan a kosárba pakoltuk a hozzávalókat. Itthon pedig húsz perc alatt összedobtuk a salátát, ami megkockáztatom, hogy jobb ízű, mint amit az üzletben kínáltak. Ez lesz ma a vacsoránk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése