Üdvözöllek!

Örülök, hogy benéztél hozzám!
Most egy olyan blogba léptél, ahol egy egyszerű konyha mindennapi ételeit kínálom neked. Olyan leveseket, főételeket és desszerteket, melyeket könnyen elkészíthetsz a hétköznapokon, vagy ünnepi alkalmakkor egyaránt. Nem mestermunkák ezek, s bár a receptek zömét én találom ki, azért vannak köztük ellesett leírások is. De amit itt találsz, azt az ételt bátran elkészítheted, mert csak úgy kerülnek a blogomba, hogy én már megfőztem, megsütöttem, és természetesen lefotóztam őket. Mivel elég sok munkám fekszik a blog írásában, a receptek megalkotásában, fotózásában, arra kérlek, hogyha "viszel" tőlem valamit, és valahol megjeleníted, tüntesd fel, hogy ebből a blogból való. Köszönöm!!

Ha tetszik amit látsz nálam, akkor mielőbb visszavárlak!

2012. október 10., szerda

Almás rétes

 Hozzávalók:
1 csomag réteslap (ebben most 8 lap volt)
5 db nagyobb aléma
5 ek. cukor
fahéj
1 cs. vaníliás pudingpor
olaj
zsemlemorzsa
+ porcukor  aszóráshoz
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom és egy lábosba reszelem.  Megszórom a cukorral és a fahéjjal, majd öntök rá kb.
 egy fél deci vizet, és pár percig hagyom fedő alatt poárolódni. Nem kell neki hosszú idő! Közben a pudingport kikeverem simára egy kevés vízzel, és a rotyogó almához keverve még addig hagyom  a lángon a lábost, míg a töltelék kicsit besűrűsödik.
A réteslapokból egyet leterítek, megkenem olajjal, majd ezt még háromszor megismételem. A negyedik lapot megszórom zsemlemorzsával, és a töltelék felét ráhalmozom. A lapok két oldalából egy-egy centinyit behajtok, és feltekerem a rétest. Ugyanezt megcsinálom a maradék négy réteslappal is. Szilikonos vagy sütőpapíros tepsibe teszem őket, lekenem olajjal, és forró sütőben kb. 20 perc alatt
szépen megsütöm. Felszeletelem, majd megszórom porcukorral.




Tegnap pakolászás közben felfedeztem, hogy a hűtőben jól elrejtve figyel még egy csomag réteslap. Golden almákat kaptunk a hét elején egy barátunktól, gondoltam összehozom a két finomságot egymással. Látványra nem lett olyan mutatós a rétesem, mint a boltiak, de az íze garantáltan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése