2012. október 4., csütörtök

Rólunk, konyhán kívül....

 Ködösen, esősen, de beköszöntött pár napja az október. Jönnek lassan a nem szeretem napok, ami persze az ember hangulatára is rányomja a bélyegét. De jó lesz ám megbarátkozni vele, mert nagyon sokára lesz még tavasz. Persze azért most sem csupa szomorúság az élet:-))Szombaton például születésnapi összejövetelt tartottunk. Kilenc éves lett az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület, melynek tagjai vagyunk mi is mindhárman. Finom vacsora és egy isteni torta koronázta meg a jóízű beszélgetést. A torta tényleg nagyon jó volt, én, aki nem igazán rajongok a krémes dolgokért, és főleg a boltiakért, megettem egy szeletet belőle. Tejszínes csokikrém volt a tölteléke, főzött és nem az a cukrosan ragacsos keverős. A menü gulyásleves volt, krumpli, francia saláta, kaszinó tojás és egy igencsak jól sikerült tepsiben sütött rakott fasírt. Lestem a receptet, majd én is megvalósítom:-))
Az iskolában is zajlik Bencééknél az élet. Névadójuk után minden év októberében Vécsey-s hetet tartanak, ami nem csak az aradi vértanúkra való emlékezést jelenti, hanem mindenféle szines
 programot is.Rajzpályázatot hírdettek, amelyre tavaly csatajelenetet kértek, az idén pedig lovat. Bence egy lófejet rajzolt, ahogy a karámból kikandikál. Sajnos nem fotóztuk le, de mutatós volt, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy különdíjas lett az alkotás. Még jó, hogy a suliban írták az oklevelet, fel is cserélték a keresztneveit. Mondjuk még csak hat éve jár oda a gyerek:-))) Kapott egy könyvet, egy csillagos ötöst és egy szaktanári dícséretet rajzból.
Holnap a hét zárása képen kirándulni mennek, Vizsolyban megnézik a bibliát.

 Az első és eredeti példányt, melynek egyik testvérét szeptember 26-án már volt szerencsénk megmutatni Bencének Nyírbátorban a felújított református templomban, ahol egyszerű de mégis nagyszerű pillanatokat éltünk át. Miután az évfordulónk apropóján elmondtuk egymásnak gondolatainkat a férjemmel, a lelkész megáldotta a házasságunkat. Utána még jó sokáig beszélgettünk, megmutatta minden részletét  a templomnak.Gyönyörű délután volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése